Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Az anionos betétek 6 mítosza I.

Az anionos betétek  6 mítosza I.

Nem csak az internet népéből fröcsög az áltudomány. Sőt. Manapság azt mondhatjuk, hogy az internet népe sajnos már a hitelesnek látszó könyvekbe is beköltözött.

Ma már borsos pénzen kiadott, de egyébként gyönyörű kivitelű, műgonddal fotózott igényes könyvekben is állítanak kissé fals, vagy egészen meredekre ferdített dolgokat, és sajnos anélkül, hogy egy-egy adott témának különösebben utána néztek volna.

Vagy hogy megkérdeztek volna legalább egy igazi gyártót, hogy valóban hitelesek legyenek a könyvben leírtak.

 

Persze azért nekünk kicsit savanyú a szőlő, hiszen milyen szép is lett volna, ha az alábbi könyv írója pl. bennünket - vagy akár más gyártót felőlem - megkeres, és így benne lehetne a könyvben egy hivatalos link is, ahol valódi anionos intimbetétek vásárolhatók. (Ha már az összes többi ajánlott terméknél is látunk ilyet a könyvben.) És így még a leírt csúsztatások is hiányoznának (talán) a könyvből! 

De hát ‘ce la vie. Az alábbi eltévelyedések nélkül ez a blogcikk talán meg sem született volna.   wink

 

De kezdjük is az elejétől:

Itt az advent, így karácsonyi ajándék vadászat közben leltük ezt a gyöngyszemet egy könyvesboltban:

 

miért jók az anionos menstruációs  intimbetétek - lerántjuk a leplet a mítoszokról

A szerző lelkesen ajánlja az anionos betéteket a környezetbarát intim tippek között, és azt külön kiemeli a végén, hogy az anionos intimbetétek higiéniai szempontból százszor jobbak bármely más menstruációs betétnél.

Ez a következő oldalon áll, de az ott lévő két sor miatt ezt először nem fotóztuk be. De aztán pár nap múlva csak visszamentünk az üzletbe, és mégiscsak befotóztuk. Ha már lúd, legyen kövér, ugye, azaz legalább mi legyünk precízek:  

 

 

Tökjó, hogy az egyébként hibásan "intimtölcsérnek" nevezett menstruációs kehelyről is pont az anionos betétek alatt csupa jókat mond!  wink yes

Hát akkor hol itt a baj?!... Szép és jó hírek, de….

Néhány kis zöld szívecske mellett azért látunk olyan erős csúsztatásokat, amik bár ránk nézve jól hangzanak, simán jöhetnek a bio- ökó- organikus fogalmak összegabalyodásából. A gond ezzel csak az, ha valaki úgy szakért valamit - szépen fotózva - hitelesnek tűnő forrásként, hogy közben a homályos terminus-foltokat nem fényesíti ki legalább a saját fejében. Így néhol aztán fals lesz a szöveg, vagy egyenesen távol áll a valóságtól. 

Így most jól kivesézzük az első 6 szívecskét:

#1 hivatalosan “mindentől mentes”

Az, hogy az anionos intimbetét “hivatalosan” mindentől mentes lenne, konkrétan nem igaz. Hiszen nem az! Mi a Biointimo-nál legalábbis - ami egy anionos betétet 13 éve drogériában forgalmazó márka -, ilyet sohasem láttunk, és mi magunk sem írtunk vagy állítottunk, pláne hivatalos platformon sehol.

Ha mégis ilyesmi szerepelne bárhol a nevünkben, akkor azt azonnal javítani kellene... Tehát nem mindentől mentes, nem biológiailag lebomló, és nem készült kizárólag 100%-osan organikus alapanyagból sem. De a Biointimo ANION betét pont ezek miatt százszor strapabíróbb és jóval nedvszívóbb is bármelyik más organikus vagy bio betéttől. 

Persze, hogy más anionos betét gyártók mit állítanak hivatalosan, azt nem tudjuk, de “mentségére” legyen mondva a szerzőnek, hogy egyetlen hiteles forrást sem jelölt meg hivatkozási alapként: sem minket, sem mást.

#2 az ára elég borsos 

Úgyszintén némileg cáfolnunk kell, hogy az anionos betét ára "elég borsos” lenne. A jelenlegi inflációs helyzetben szinte eltörpül a különbség a hagyományos betétek - és bármely más termék - őrült tempójú áremelkedése mellett. 

Ráadásul Biointimo anionos betétek a drogériákban - az állandó akcióknak és a tartósan alacsony árnak hála - még viszonylagosan hosszabb távon stabilabban is tartják a polci árukat, mint más betétek.

Másrészt, vannak már olyan topkategóriás  “szuperinnovatív”-nak álcázott  intimbetétek, amik az anionos betéteknél ugyan kétszer többe kerülnek, ám  egyszerű vízteszten is messze eltörpül a teljesítményük az anionos betétek kapacitása mellett.

Pl. míg 2 dl folyadékkal nyakon öntés után a Biointimo anion betét porszáraz lesz, addig ezek még hosszabb várakozási idő után is tocsognak a víztől. de azért kétszer olyan drágák. Láttuk, pancsoltunk velük, és nagyon röhögtünk. 

Lássuk mit tud a Biointimo nedvszívásban - összehasonlítás nélkül:

Naná, hogy mérgezőt nem! Bár tegyük hozzá, hogy bármelyik kereskedelmi forgalomban kapható betét még a nagy mennyiségben esetleg mérgezőnek kikiáltott, de nagyon is szükséges összetevőkből is csak azt a nagyon minimális mennyiséget tartalmazza, ami az egészségügyi értékhatár alatt van.

Tehát pl. a klór mint a fehérítésnél használt klasszikus kémiai anyag minimális nyomokban megmaradhat akármelyik márkájú intimbetét felszínén, a használók java része ezt mégsem “veszi észre”, annyira piciny mennyiségről van szó. 

OK, ott vannak bőr érzékenyek meg a külön klórra allergiások, de ők erős allergiás bőrreakciót fognak tapasztalni a klórral fehérített intim betéteknél, de bármely más klóros dolognál is, tehát ők kb. már egy uszodába sem teszik be a lábukat, pont ezért. 

#3 Kémiai anyagot nem tartalmaz

Ha kémiai ágensnek tekinthetjük magukat a negatív töltésű anionokat, amelyek a betétből felszabadulnak, akkor ez sem igaz. Ezek az apró aktív részecskék semlegesítik a náluk nagyobb tömegű, káros pozitív szabadgyököket, amik a vér bomlási folyamatai közben egyébként felgyűlnének. Tehát hasznosak. 

Ezek egy hagyományos betét felszínén a szabadgyökök nagyon is segítik a káros baktériumok elszaporodását, de -az anionoknak hála-  egy anionos betét felszínén ezeknek jóval kisebb a mennyisége.

#4 A felhasznált ragasztó élelmiszer alapú

Ezt nem tudjuk igazából, hogy miért hasznos infó. A ragasztó anyagunk az élelmiszeriparban valóban használatos lehet, de attól mindenkit óva intenénk, hogy élelmi rostokat keressen a ragasztóban, vagy akár poénból megkóstolja.  laugh

#5  Biológiailag lebomló anyagból készül, így nem szennyezi a környezetet. 

A-ha!...  A bio-ökó-organikus szentháromság fogalmi homálya

Nem, és nem, kedves könyv író! Semmilyen erre utaló címkénk egyenlőre nincsen. Bár szuper jó dolog lenne, de a mi tudomásunk szerint legalábbis általában az anionos betétek, - és ez alatt összes fajta piacon rendelhető/kapható anionos betétet értjük - jelenleg még mindig nem készülnek 100%-ban biológiailag lebomló anyagokból.

Azaz olyan biológiailag sajnos nem lebomló anyagot is kénytelenek tartalmazni az anionos betétek, ami egyébként nélkülözhetetlen a fantasztikus strapabírásuk és a brutálisan erős nedvszívó kapacitásuk megtartásához. És általában az anionos betét jó minőségének a megőrzése egyenlőre sajnos nem kivitelezhető a gyakorlatban másként. 

Sajnos még nem dobták piacra az olyan eco-anionos betétet, ami valóban 100%-ban biológiailag lebomló anyagból is készülne, és nem foszlana és esne szét két hét alatt, pláne több órás véres savas terhelésnek kitéve, vagy meg tudná tartani azt a hatalmas mennyiségű nedvességet akár hosszú órákon át is, amit más hasonló bio- öko- vagy organikus menstruációs betétek, egyes folyadék tesztek szerint sajnos közel sem. 

A táskában hetekig hordható  visszazárható csomagolás praktikusságáról már ne is beszéljünk. Hozzátesszük, hogy VAN természetes alapú összetevő is az anionos betétekben. Pl. ilyen a kukoricakeményítő alapú zselésítő anyag, vagy a pamut alapú lyuggatott fedőréteg, ami mennyei puhaságot és kellő átszellőzést biztosít a nedves környezetben is. 

#6 Nem okoz allergiát.

Nos, valóban: A Biointimo anion betétek használata előtt korábban gyakran allergiás tünetektől szenvedő hölgyektől szoktunk kapni nagyon pozitív visszajelzéseket, hogy mennyire szeretik a Biointimo anion betéteket.

Mennyire örülnek, hogy megszűntek a korábban a hagyományos olcsóbb kivitelű műanyag intimbetétektől előjött allergiás bőr reakcióik, vagy hogy mennyire kellemes, szinte észrevétlenül száraz viselet a Biointimo, és szeretik azért is, mert egy nap akár kevesebbet is elég használni belőle.

Ez nagyon pozitív, és nagy öröm nekünk, hogy az anionos betétek ezen a fronton is  megkönnyíthetik egyeseknek a menstruációt. 

De sajnos allergiát a mai világban már kvázi bármitől lehet kapni. Ez egyéni, genetikai, higiéniai tényezőktől és egyéb allergének jelenlététől is függhet, ráadásul minden ember, és minden nő szervezete más és más.  Ezért az a kijelentés, hogy valami senkinek “nem okoz allergiát” és pont, túl erős szerintünk.

 

anionos intimbetét az allergia ellen

 

Inkább azt mondanánk, hogy a Biointimo anion betétek egyes vásárlók visszajelzései alapján akár csökkenthették, vagy meg is szüntethették az addigi bőrallergiás tüneteiket.

Ez azonban nem szentírás, sőt: az anion betétek kifejezetten nem ilyen egészségügyi célzattal gyártódnak. Nem orvostechnikai eszközök, egyszerű menstruációs betétnek számítanak, egy kis plusszal, és némi kedvező mellékhatással. 

Folyt. köv. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: anionos intimbetétek 6 mítosza-1
Az oldal tetejére