Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Blog

A menstruációról beszélni sokak számára még mindig tabu, vagy pironkos téma, pedig nők ezrei menstruálnak nap mint nap! Sőt, a menstruáció "a hatodik életjelnek" is számít, annyira természetes folyamat. De akkor mért nem beszélünk róla gyakrabban? Ebben a blogban igyekszünk mindent körbejárni, ami csak a menstruációhoz kapcsolódhat, sőt, ami csak Titeket érdekelhet! Kellemes olvasgatást!  smiley

 

 

Mikor beszélünk erős menstruációs vérzésről?

2024. 07. 17. 17:04:26

Neked is motoszkált már ez a kérdés a fejedben: ”vajon ez nem túl sok vér?” Mint erős vérzésű lány, gyakran érezheted úgy, amikor épp egy cunami van odalent a menzesz második napján, hogy ez már biztosan nem normális, valami baj lehet.

Tampon vs Menstruációs kehely - Nyaralás kiadás

2024. 07. 10. 17:07:57

Meg van az az érzés, amikor a betervezett és hosszú hetek óta várt nyaralás előtt bekopogtatnak a piros betűs napok? Elég idegesítő…

Ilyenkor az szokott történni, hogy a) egész nap csak a parton vagy, pancsolás nulla és talán még bikinit sem veszel fel, vagy b) a legjobb és legkényelmesebb opciót választod, vagyis tampont helyezel fel, hogy élvezhesd a nyaralást.

Édességet kívánsz menzesz előtt? Ezért van!

2024. 07. 03. 16:05:28

A diéta egyik legnagyobb ellensége a menzesz előtti kívánósság, igaz? Amikor azt érzed, hogy gond nélkül ki tudnád enni a hűtő tartalmát. Próbálod megállni, de nem sikerül. Nos, ez is a PMS egyik tünete. Nézzük miért van ez!

Vajon létezik menstruációs szinkronizáció?

2024. 06. 26. 16:51:17

A nők körében van egy olyan mítosz, hogy ha valaki huzamosabb időt együtt tölt egy másik nőtársával  -lakótárs, munkatárs stb. -, akkor egyszerre fognak menstruálni. Ismerős a dolog? Te is hiszel ebben? Valószínűleg nem vagy egyedül! Na, de vajon létezik ez, vagy csak egy belénk beszélt humbuk?

4 ok, amiért mosható betétre válts a nyáron

2024. 06. 19. 15:44:46

Elérkezett a nyár, itt a forróság. Ezekben a hónapokban a menstruáció még inkább kellemetlenebb, izzadósabb, szagosabb lehet. De mit tehetsz, ha nem rajongsz a hüvelybe helyezhető eszközökért? Ha Te pl. csak a betétre esküszöl? ...

 

Menstruáció jelei, de nem jön meg?

2024. 06. 12. 14:22:33

Volt már olyan, hogy érezted a menzesz előtti tipikus jeleket, de nem volt vérzés? Ezzel nem vagy egyedül! Sőt, elég gyakori probléma a nők körében! A háttérben terhesség, hormonális változás vagy akár fogamzásgátló tabletta is állhat. Olvass tovább és informálódj arról, hogy milyen szituációk okozhatják azt, hogy a menstruáció tünetei vannak, de nincs vérzés!

Leggyakoribb menstruációs kehely kérdések - 1.rész

2024. 06. 05. 17:20:25

A menstruációs kehely körül rengeteg kérdés és mítosz kering. Bár 'hálistennek a 2010-es évek végére már egyre inkább felfutóban volt a közismertsége, sőt, a vásárlások trendje is, sajnos még mindig nem a legelterjedtebb intim higiéniás termékről beszélünk, pedig ha valami, akkor pont ez a termék megérdemelné, hogy az legyen!

 

PMS, avagy a gonosz mostoha

2024. 05. 29. 13:55:26

Hangulatingadozás. Felvizesedett test. Pattanások. Csupán néhány példa azok a dolgok közül, amikkel szembe kell néznünk a menstruáció előtti napokban. Hurrá…  A PMS, vagyis a premenstruációs szindróma, rengeteg lány/nő életét megkeseríti és extrémebb esetekben akár hatással lehet az életminőségre is.

Hogyan tisztítsd a mosható betétet kézzel?

2024. 05. 17. 13:50:29

A környezettudatosság világát éljük, és szerencsére vannak már alternatív megoldások a menstruáció termékekre is. Ilyen például az menstruációs kehely a tampon helyett, vagy a mosható intimbetét a hagyományos eldobható betét helyett.

Egy okkal több hogy NE használj tampont

2023. 05. 25. 15:43:20

A múltkori blogbejegyzésemben saját keserves példámon keresztül veséztem ki, hogy első körben mit is tesz a tampon a hüvellyel.

Fancy reklámok ide, száraz érzés, szuper kényelem oda, sajnos ez az elsőre ártalmatlannak tűnő hatás a gyakorlatban jóval károsabb lehet az egészségre mint hinnéd, ráadásul ennek a "hasznát" pedig különböző egyéb intim termékek, gyógyszerek gyártói zsebelik be. Hogy mi is ez a hatás és mit okoz, arra is külön kitértem
ebben a cikkben.

A rossz hírem az, hogy az 1. legfőbb okon kívül van még legalább 3 egyéb ok is, ami miatt a tampon káros lehet az intim egészségre, csak éppen senki nem beszél róla. Lássuk most a 2. okot is kicsit részletesebben:

 

Az oldal tetejére