Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Blog

A menstruációról beszélni sokak számára még mindig tabu, vagy pironkodós téma, pedig nők ezrei menstruálnak nap mint nap! Sőt, a menstruáció "a hatodik életjelnek" is számít, annyira természetes folyamat. De akkor mért nem beszélünk róla gyakrabban? Ebben a blogban igyekszünk mindent körbejárni, ami csak a menstruációhoz kapcsolódhat, sőt, ami csak Titeket érdekelhet! Kellemes olvasgatást!  smiley

biointimo

 

Egy okkal több hogy NE használj tampont

2023. 05. 25. 15:43:20

A múltkori blogbejegyzésemben saját keserves példámon keresztül veséztem ki, hogy első körben mit is tesz a tampon a hüvellyel.

Fenszi reklámok ide, száraz érzés - szuperkényelem oda, sajnos ez az elsőre ártalmatlannak tűnő hatás a gyakorlatban jóval károsabb lehet az egészségre mint hinnéd, ráadásul ennek a "hasznát" pedig különböző egyéb intim termékek, gyógyszerek gyártói zsebelik be. Hogy mi is ez a hatás és mit okoz, arra is külön kitertem ebben a cikkben.

A rossz hírem az, hogy az 1. legfőbb okon kívül van még legalább 3 egyéb ok is, ami miatt a tampon káros lehet az intim egészségre, csak éppen senki nem beszél róla. Lássuk most a 2. okot is kicsit részletesebben:

 

A legfőbb ok, hogy miért NE használj tampont

2023. 04. 25. 16:13:49

Itt a Biointimo-nál büszkék vagyunk rá, hogy mi vagyunk kb. az első olyan intimhigiéniai márka, akik integráltan szemléljük a női menstruációt.

Vagyis: nem csak egy termékből van 100-féle verziónk, hanem tudunk adni egy-egy terméket a menstruáció többféle problémájára is.

Tampont viszont több okból sem tartunk, és én most ebben a cikkben azt is megosztom Veled, hogy miért nem. 

3 havi Menstruálj Könnyedén doboz

2023. 04. 09. 13:03:00

Az idei Húsvétra egy egészen különleges dobozkával készültünk, ami eddig a világon az egyetlen olyan menstruációs doboz, amely kimondottan anionos betéteket és görcsoldó tapaszt tartalmaz, és a mostani hatalmas, -49%os kedvezménnyel csak két hétig,

2023.04.03- tól 04.16. vasárnap éjfélig lesz elérhető.
Gondoltam, kicsit részletesebben is írok róla.

Szerinted melyik a legjobb menstruációs bugyi?

2023. 01. 25. 11:31:32

Egy ideje már sok visszajelzést kapunk tőletek arról,

hogy milyen jó dolog is a menstruációs bugyi. Bevallom, hosszú ideig kételkedtem ennek jogosságában, hiszen rögtön elképzeltem magam, ahogy bekocogok vele egy pláza fakkos 1 négyzetméteres WC-jébe 3 bevásárlótáskával a karomon épp állig kabátban beöltözve egy zimankós januári napon....

Miért legyen mindenképpen legalább egy szett mosható betéted?

2023. 01. 04. 22:29:03

A 90-es évektől kezdve ahová csak néztünk, mindenütt tampon és betét reklámokat láttunk, így mára már teljesen rá lettünk nevelve az eldobható termékek használatára. Sokakban még az a tévképzet is él -teljesen hibásan egyébként -, hogy a nemesebb testrészeink környéke "steril", amit X óránként csakis frissen felbontott "steril" -tiszta tamponnal/betéttel lehet illetni, így egy elmosott/kimosott termék használata "ott lenn" szóba sem jöhet. ...( pedig a bugyijainkat is azért csak rendszeresen kimossuk, ugye? wink)

Az anionos betétek újabb pár mítosza II.

2022. 12. 09. 15:02:01

A múlt heti blogbejegyzésben részletesen ecseteltük, hogy még egy hitelesnek látszó, gyönyörűen kivitelezett könyvben is lehetnek csúsztatások, ha az író nem jár alaposan utána egy témának. 

Az anionos betétek 6 mítosza I.

2022. 11. 30. 14:19:46

Nemcsak az internet népéből fröcsög az áltudomány. Sőt. Manapság azt mondhatjuk, hogy az internet népe sajnos már a hitelesnek látszó könyvekbe is beköltözött.

Ma már borsos pénzen kiadott, de egyébként gyönyörű kivitelű, műgonddal fotózott igényes könyvekben is állítanak kissé fals vagy egészen meredekre ferdített dolgokat, és sajnos anélkül, hogy egy -egy adott témának különösebben utána néztek volna. ...

 

Vagy hogy megkérdeztek volna legalább egy igazi gyártót, hogy valóban hitelesek legyenek a könyvben leírtak.

 

Nagy Ő kritika - Árpa Attila és a nedves bugyik esete - véleményposzt

2022. 11. 26. 08:17:54

Túlcsordul az intimitás a tv2-n és ezt már mi sem hagyhatjuk szó nélkül. Mi ugyan intimhigiéniával foglalkozunk, dehát miért is ne lehetne véleményünk mentál higiénés problemákról, vagy akár a nemek harcárol...

 

Valószínűleg Nők ezrei nézik fennen vihogva, -titkon nyálcsorgatva- a Nagy Ő című műsort, akik valószínűleg hasonló hibákkal pasiznak, mint a szereplők. Mivel napok óta csak gyűlik a nedves bugyik nemhigiénikus tengere, lassan már külön felelősséget kezdtünk érezni ezért a vélemény posztért. wink

Mi fán terem az eco?

2022. 11. 23. 21:49:26

Ha az ember lánya egy különleges mentruációs betétre vágyik, vagy csak akármilyen eldobható vagy egyszer használatos terméket szeretne vásárolni, gyakran felmerülhet benne a kérdés, hogy most akkor ökó, eco,- bio ,- vagy éppen organikus összetevőkből álló termékről van-e szó.

 

Egyáltalán mit jelentenek ezek a fogalmak általános értelemben, és a kereskedelmi forgalomban? A mai blogbejegyzésben az eco szó jelentéséről elmélkedünk.

 

Fényesítsünk a fogalmi homályokon!   laugh

 

Tornával a jobb peteérésért

2022. 04. 03. 15:03:07

Pont Veled van az, hogy nem jön össze a baba, hiába jártál már rengeteg orvosnál, és próbáltál ki a homeopátiától a reikin át a talpmasszázsig mindent?

Vagy csak éppen a ciklusod vacakol a hullámzó hormonszintjeidtől, és össze-vissza jön meg a menzeszed?

Vagy éppen korszak váltásnál tartasz, és tiniként kínoz a rendszertelen menstruáció, vagy a menopauzában a már ki-ki maradozó vérzések és az egyéb kellemetlen tünetek? 

Szeretnél valami olyan megoldást ami lehetőleg nem gyógyszer és nem a jó öreg fogamzásgátló?

Az oldal tetejére