Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Hogyan tisztítsd a mosható betétet kézzel?

Hogyan tisztítsd a mosható betétet kézzel?

A környezettudatosság világát éljük, és szerencsére vannak már alternatív megoldások a menstruáció termékekre is. Ilyen például az menstruációs kehely a tampon helyett, vagy a mosható intimbetét a hagyományos eldobható betét helyett.

Nem csak a környezetvédelem szempontjából szuper választás a mosi betét, de a pénztárcád is meg fogja köszönni. (Na meg persze a megspórolt pénzből vett rucik  cheeky )

 

Egy 5 darabos szettel – mint amilyen a Biointimo Poppy Pads mosható betétünk is – tökéletesen meg vagy az egész menzesz idejére! Használat után csupán csak ki kell mosnod és pár óra alatt teljesen megszárad a radiátoron, és már hordhatod is újra! Vagy ha nem kell rögtön, csak bebatyuzod, és  ott fog téged várni a fürdőszoba szekrényedben készen az újabb bevetésre! 

 

Na, de hogyan is kell kimosni a mosi betéteket?

Nem ördöngösség! A két kezed kell hozzá és nettó 2 perc. Mutatom a lépéseket!

 

1. Hideg vízzel öblítsd ki a vért!

     Fontos, hogy először csakis hideg vizet használj! Ez azért lényeges, mert a hideg vízzel jön ki a vér a legtökéletesebben az anyagból. Senki sem szeretne foltokat, igaz? Folyamatosan engedd a vizet a betétre és az ujjaiddal nyomkodd ki belőle a vért.

 

2.  Jöhet a szappan!

      Miután nagyjából sikerült kimosni a „cuccot” a betétből, a végső tisztításhoz jöhet a szappan, és akár a melegebb, vagy forró, de még kézzel bírható vizes öblítés. Nyomj 2-3 pumpányit a mosi betét felületére. Elég egy mogyorónyi mennyiség, hogy ne habozzon fel nagyon, - sok kicsi sokra megy alapon dolgozunk  wink

 

3.  Dörzsöléssel alaposan mosd ki a vért!

      A nagymamáink is, - mielőtt a mosógép kényelme bejött a világba - , dörzsölgették a textileket serényen. Csakhogy hozzájuk képest Neked a Biointimo Poppy Pads-el és a The Little Black-el már hatalmas szerencséd van. Ezek már bambusz szénszállal és mikroszállal szőtt betétek, így alig kell időt töltened ezzel! Látni fogod, hogy a betéteket a saját szappanos kézmosásod alatt is pikk-pakk tisztára fogod varázsolni!

 

4.  Öblítsd ki!

      Miután úgy látod, hogy tiszta a betét, jó alaposan öblítsd ki belőle a szappant. Engedj rá vizet, majd kétszer háromszor csavard ki. Az utolsó csavarintás után - köszönhetően a speckó anyagoknak már szinte félszáraz lesz a betét!

 

5.  Szárítsd meg!

      Az extra gyors száradáshoz tedd a szárítóra - vagy a téli időszakban a fűtőtestre -, ahol a körülményekhez képest tényleg nagyon gyorsan meg is szárad.

 

És ennyi az egész! Gyors, praktikus, kényelmes, és ami a legfontosabb, hogy ökó! hiszen így nem termelsz többé műanyag szemetet! 

 

Puszi,

Heni

Az oldal tetejére