Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!
Ajándék Biointimo Ladies törlőkendő minden rendeléshez! Ajándék Biointimo Ladies törlőkendő minden rendeléshez!

3 DOLOG, AMIT SENKI NEM MOND EL NEKED AZ INTIMKEHELYRŐL #1

Több intimkehely dobozán is azt olvashatjuk, hogy a jó méret a testmagasságtól vagy a szülés tényétől függ. Tehát hogy kinek melyik méret a megfelelő, azt szerintük vagy a nő testmagassága dönti el, vagy pedig az, hogy szült-e már vagy sem. Segítsetek, nem tudok németül, de erről a címkéről nekem pont ez a két dolog jön le.: a babakocsi áthúzva vagy nem, meg a centik.

Nos, ha láttunk már kockahasú fitneszlady 40es anyukát több gyerekkel, aki huszonéves lányokat megszégyenítően feszes, vagy 2 méteres mackólányt rövidke szalonnalábujjakkal, -és láttunk hát- akkor ez a fenti szülés/testmagasság elmélet már meg is dőlt. Akkor bizony létezhet már szült nő feszesebb, vagy magasabb nő is rövidebb hüvellyel. Oké. De akkor mégis mi alapján „jó” egy intimkehely? Egyáltalán: Létezik tökéletes menstruációs intimkehely?

A válasz helyett már a kérdést is úgy kellene feltenni, hogy egyáltalán hogyan keressük meg a nekünk való, a hozzánk viszonylag legtökéletesebben illő kelyhet? A tanácsadó csoportok száma egyre nő, de Lányok ne feledjétek: Míg a képzeletbeli „kehelylanden” egyre több a hüvely, úgy egyre több a különböző vélemény, tapasztalat is. És ami valakinek bejön, az neked lehet, hogy egyáltalán nem, vagy fordítva. Szóval tanácsok ide vagy oda, itt sincs abszolút igazság. A melót nem lehet megúszni: mindenkinek saját magának kell rájönnie a tutira. És ha lyukra futottál intimkehely ügyben, tudd, hogy egy intimkehely sem lehet hibás, csak Te nem találtad még meg a Neked megfelelőt. Vagy nem gyakoroltál még eleget, de ez más tészta. De ha már esetleg feladtad, tudd azt is, hogy ami hozzád épp nem passzolt, az másnak még maga a Megváltás. Szóval ne szidjunk egy kelyhet sem, csak azért mert nekünk nem jött be, please!

Jöjjön most 3 dolog a sok közül, ami nem papírforma szerint van a gyakorlatban, vagyis amit senki nem mondott még így el Neked intimkehely vásárlás előtt.:

  1. Mielőtt intimkelyhet választasz magadnak, nem annyira a hüvelyed hossza, a magasságod vagy a szülése(i)d számít(anak), hanem sokkal inkább a hüvelyizomzatod feszességét és a méhnyakad magasságát és pozícióját kellene legelőször is felmérned. És ekkor még ne is nézegess semmilyen kelyhet! Hogy miért?

Mert ha már megvan, hogy te milyen kaliber vagy, akkor már sokkal könnyebben ki tudod szúrni a kehelyinfó-káoszban, hogy Hozzád melyik kehely illene a legjobban.

Gyakran olvasok olyan kommenteket különböző csoportokban, hogy „Sokat olvastam, de mégsem tudok dönteni melyik kehely lenne jó, segítsetek!” Aztán mond az illető néhány sablon infót magáról, amire persze nehéz igazán jó tanácsot adni. Az intimkehely mérete és keménysége minden típusnál fix. Konfekcióméreteket gyárt minden márka. Csakhogy a felmérések, az üzleti cél meg az anatómia egy dolog, az élő, mozgolódó, fel-le liftező cseresznye meg egy másik. És hogy a kedves Cserkó mindenkinek minden ciklusban máshová/máshogy is liftezhet, az meg egy harmadik. Nincs két egyforma ciklus, (már hogy nincs két tökegyforma 28-35 napos hormonfutam, mindegyik kicsit más) így nincs két teljesen egyforma menzesz sem, csak közel hasonló. Az a legjobb tehát Neked, ha laikusok fél-korrekt tanácsai helyett inkább legelőször alapos önvizsgálattal saját magadat méred fel belülről, és ismered ki a menstruációdat, és a méhnyakad állását, és csak ezután kezdesz el szétnézni a kelyhek között. Nagyon könnyű lesz választani.

  1. Najó, de akkor mégis miért érdemes legelőször a hüvelyizmodat méricskélned? Miért kell ezt?

Az intimkehely -legyen az bármilyen típus - vér-gyűjtést végez szívás helyett. Szóval a szívó hatás helyett kell valamilyen erő, amivel az intimkehely rögzülhet a hüvelyben, lehetőleg úgy, hogy ne essen ki, ne roppanjon be intenzívebb mozgások közben sem. Ez az erő egy gyöngéd vákuum, ennek az erejét a vákuumtartó léglyukak szabályozzák. Azért, hogy ne legyen a vákuum túl erős, ezek a léglyukak biztosítanak valamennyi levegő-beáramlást, amikor kivételnél megmozgatod a kelyhedet, így az könnyebben tud távozni a hüvelyből.

Maga a vákuum viszont nagyon is szükséges, mert amíg a kehely odabent van, addig a levegőt kizárja, és a kelyhet a helyén tartja. Emiatt tudsz az intimkehellyel futni, úszni, tornázni, sőt akár a Wc-n nagydolgozni -anélkül is hogy a kehelyhez egyáltalán hozzá kellene nyúlnod.

A vákuum ellentart a hüvely szorításának, és a kehely súlyának is, akkor is, ha a kehely már megtelőben van. És viszont: A vákuumnak is ellentart a hüvely izomzata, ami egyesek szerint még akár erősítheti is a hüvelyizmot. Maga a hüvelyizom mindenkinél nagyon egyéni. Az izomtónus erőssége vagy gyengülése sok belső egészségügyi tényezőtől is függhet, úgyhogy ebbe most nem is megyek bele. A téma egyébként megosztó, de sok nő beszámolója szól arról, -és a saját személyes tapasztalatom sokéves kelyhezés után is az, - hogy egy egészséges hüvelynek az intimkehely használata meg sem kottyan. Hüvely egy nagyon izmos körörösen gyűrűs, hosszában széltében  gyorsan táguló, és gyorsan regenerálódó szerv is, és ezt már itt kiveséztük a múltkor. 

Azért fontos tudnod, hogy mennyire erős a te saját hüvelyed, mert a különböző kelyheknek különböző erősségű vákuumjuk van. A túl erős vákuumtól felcuppanhat a méhnyakra, a túl gyenge miatt pedig beroppanhat egy intimkehely. Egyes típusokon pl. nincsen lyuk, - ott nagy lehet a felcuppanás veszélye,- míg más kelyheken 2 vagy akár 4 lyuk is lehet. Én személy szerint megelégszem a klasszik 2 léglyukas megoldással, mert ezeknél a legkönnyebb megtisztítani a lyukakat.

A vákuum erőssége mellett ott van még a szilikon keménysége is, amelyet Shore-ban fejeznek ki. Itt sem mindegy, hogy a te hüvelyednek pl. milyen keménység jó, vagy még pontosabban: hogy milyen keménységnek jó a te hüvelyed. ;)

blog_kehely

Az oldal tetejére