Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Mi fán terem az eco?

Mi fán terem az eco?

Ha az ember lánya egy különleges mentruációs betétre vágyik, vagy csak akármilyen eldobható vagy egyszer használatos terméket szeretne vásárolni, gyakran felmerülhet benne a kérdés, hogy most akkor ökó, eco,- bio ,- vagy éppen organikus összetevőkből álló termékről van-e szó.

Egyáltalán mit jelentenek ezek a fogalmak általános értelemben, és a kereskedelmi forgalomban? A mai blogbejegyzésben az eco szó jelentéséről elmélkedünk.

Fényesítsünk a fogalmi homályokon!   laugh

 

Mit jelent az ECO szó? 

Az eco vagy magyarul ökó szó már rögtön első látásra is kétértelmű, ugyanis legalább annyira  származhat  az economical (gazdaságos), mint az ecological (környezetbarát)  angol szavakból. Hangsúlyozzuk, hogy általános értelemben gondolkodunk most a fogalmakról. 

A https://kerdezdmeg.hu/szerint ha ECON (economical) gombot látsz egy autón, vagy bármilyen kisgépen vagy háztartási eszközön, akkor az az automatán spórolós, takarékos üzemmódot jelenti.

Továbbá az ECO szó körülírja azon közösségi csoportok tagjait is, akik elhivatottak a környezetvédelemmel kapcsolatban. Mint minden közösségi csoport az ECO-sok is különböző ruházkodási stílussal, dogmákkal és aktivista cselekedetekkel különböztetik meg magukat. 

Főleg a hippi korszakban, a flower power idején volt ez a természetközeliség, természetesség nagyon trendi, de szerencsére a mai fiatalokat is egyre inkább érdekli a környezetvédelem, és közülük is egyre többen keresik a fenntartható világ megteremtésének a módszereit, termékeit. 

 

Biointimo mit jelent az eco

 

Az Eco - friendly

szó szerint  “környezetbarát”-ot jelent, vagyis olyan termékeket és módszereket jelöl, amelyek nem károsak a környezetre. Olyan termékekre utal, amelyek hozzájárulnak a zöld élethez, a zöld gyakorlatokhoz.

  • A zöld módszerek segítenek az olyan erőforrások megőrzésében, mint a víz vagy az energia, 

  • a zöld termékek használatával pedig kevesebb lesz a környezet-terhelés, azaz kevesebb mérgező környezetre káros anyag kerül szemét, vagy gázok formájában vissza a környezeti körforgásba. Az Eco termékek csökkentik a levegő, a víz és a földszennyezés mértékét is.

 

 

Ha Eco lány vagy, akkor olyan tartósan többször használható terméket keresel, amihez

  • egyetlen vásárlással jutsz hozzá, kvázi nem kell újat venni belőle;

  • valószínűleg többet kell érte fizetned, mint az eldobható változatáért kellene,

  • de hosszú távon kíméli a pénztárcádat. Azzal hogy csak egyetlen darabot/szettet vettél belőle, amit szinte korlátlanul újra használhatsz, nem kell hetente/havonta /évente új terméket vásárolnod belőle,

  • kevesebb környezetszennyezéssel is jár, mivel amit megvettél, azt nem fogod egyhamar kidobni. 

 

 

Jó hír, hogy a menzeszboltban egyre több az általános értelemben vett eco termék, amivel nagyon hatékonyan csökkentheted vagy akár meg is szüntetheted a menstruációs hulladék-lábnyomodat. 

Apropó lábnyom!

Az ökolábnyom kifejezésről a kilencvenes évek közepétől beszélünk. A fogalom a szemeteléshez, a káros anyag kibocsátáshoz kapcsolódik. William Rees kanadai ökológus 1996-ban alkotta meg az ökológiai lábnyom (ecological footprint) kiszámításának első koncepcióját. Tudóstársával számokkal alátámasztva kérdőjelezték meg a fogyasztói társadalom növekedési ütemét és fenntarthatóságát.

Az ökológiai lábnyom az emberi tevékenység környezeti hatásait méri 6 különböző területen.

 

A menstruációs termékek fogyasztása rögtön az első lábnyomba tartozik bele:  

A karbonlábnyom, szénlábnyom

 

Ez mutatja, hogy mennyivel járul hozzá a globális felmelegedéshez, éghajlatváltozáshoz az adott ország, régió, termék, vagy tevékenység. 

Egyéni szinten azt jelenti, hogy az életmód, a fogyasztási szokások mennyivel szennyezik a levegőt, terhelik a környezetet.

A Biointimo ANION betétek olyan speciális technológiával készülnek, hogy a strapabírásuk jóval hosszabb egy átlagos betéténél. Egy hagyományos műanyag borítású betét már két-három óra után befülled, visszahűt mivel nem szellőzik. Rosszabb esetben összegyűrődik, elcsúszik, átázik, vagy ereszt, stb. 

Nos, jól jön ilyenkor egy Biointimo! wink A Biointimo ANION betéteknek olyan brutálisan erős a nedvszívása, hogy egy egyszerű vízteszten is az összes hagyományos betétet maguk mögé utasítják, de némely hiper-szuper innovatív betét nedvszívó kapacitását is messze felülmúlják. Emiatt még egy masszívabb, erősebb vérzésnél sem kell őket gyakran cserélni.

Bár egyszer használatos (eldobható) betétek, mégis: minél kevesebb fogy belőlük egy nap, annál környezetkímélőbbek.

Tipp: a Biointimo NIGHT Anion betétet,- bár éjszakai használatra terveztük, - a legerősebb vérzésnél a  legnagyobb kapacitással akár 3 dl-nyi nedvességet is tökéletesen szárazra szív a betét felszínéről. A folyadék tesztről egy videót is megnézhetsz.

Az anion összetevő pedig a vér bomlásnak induló anyagait semlegesíti, a keletkező szagokat hozzáadott illat adalékok nélkül hatékonyan megköti. 

Tartalomhoz tartozó címkék: mit jelent az eco
Az oldal tetejére