Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Leggyakoribb menstruációs kehely kérdések - 1.rész

Leggyakoribb menstruációs kehely kérdések - 1.rész

A menstruációs kehely körül rengeteg kérdés és mítosz kering. Mivel egy nem annyira elterjedt intim higiéniás termékről beszélünk (sajnos), ezért ez teljesen természetes. Sokan ódzkodnak még a gondolattól is és undorítónak találják az egész koncepciót. "Fúj véres lesz a kezem" és társai... Pedig hát nem tudják, hogy mit veszítenek  wink

Szerencsére, mint ahogyan Te is, ma már egyre többen szeretnék megtapasztalni a kehely adta sok-sok pluszt - kényelem, spórolás stb stb. (aminek én személy szerint nagyon örülök!), viszont ott vannak ezek a kis gondolatok a fejben, hogy "Ah nem merek belevágni. Tuti jó lesz?". Vagy a baráti körben és a közvetlen környezetben nincs olyan személy, akinek már van tapasztalata az intim kehellyel és el tudná mondani, hogy mennyire szuper és hasznos!

 

Na de itt vagyok Neked akkor én!

 

Mivel már több éve Biointimo Aqua Cup intim kehely használó vagyok, ezért úgy gondolom, hogy ennyi idő alatt már megtanultam az összes csínját-bínját és segíteni tudok Neked, ha még kételyek vannak benned a témával kapcsolatban és kell egy kis löket, hogy végre kipróbáld!

 

Pontosan ezért felvetettem azt a lehetőséget a Facebook zárt női csoportunkban, hogy a tagok bombázhatnak bármi kérdéssel, ami a menstruációs kehellyel kapcsolatban az eszükbe jut! Így én is látom, hogy mik a leggyakrabban előforduló gondolatok a kehelyről és jobban tudok segíteni!

 

Ebben a blog posztban most megválaszolok a kapott kérdések közül 3-at!

 

Lássuk!

 

1. Pontosan mi ez? Hogyan működik?

-  Az Aqua Cup úgy funkciónál, mint egy tampon, tehát a hüvelybe kell felhelyezni. Viszont a tamponhoz képest, a kehely nem felszívja, hanem összegyűjti a menstruációs kért. Ha megtelt a kehely, akkor kiüríted a tartalmát, szappanos vízzel kimosod és mehet is vissza!

 

2. Olyan nagynak tűnik… Hogy teszem fel?

- Nyugi, természetesen nem csak úgy fogod és betuszkolod oda valahogy! Vannak különböző hajtogatási módok - itt láthatsz egy vidit néhány példával. A hajtogatásnak az a lényege, hogy egy olyan formát kapjunk, amit könnyen fel tudunk tolni a hüvelybe. Az Aqua Cup-ot a rugalmassága miatt olyan kicsire össze lehet hajtani, mint egy tampon. Amelyik a legszimpatikusabb és legkényelmesebb neked azt válaszd! Próbálkozz többfélével!

-  Szóval, a behajtás után állj egy közepes terpeszbe és vegyél fel egy félig guggoló pozíciót. LAZÍTS, LAZÍTS, LAZÍTS! Nagyon fontos, hogy ellazuljanak a hüvely izmai, mert így sokkal könnyebben fel tudod helyezni!

-  Ugyanúgy, mint a tampont told fel a kelyhet a hüvelybe. Addig told amíg a kehely csúcsa – tehát az alsó része – egy mutatóujjpercnyi távolságra nincs a hüvelynyílástól. Itt engedd el. A kehely ki fogja rúgni magát és szépen ráilleszkedik a hüvely formájára. 

-  Pici visszahúzással vagy enyhe fordítással tudod még igazítani.

-  És ennyi. Pofonegyszerű, viszont pici gyakorlást igényel, de nagyon hamar ráérzel majd!

 

3. Meddig hagyhatom bent?

-  Az egyik dolog, ami miatt imádom az intim kelyhet, az az hogy az orvosi szilikon miatt akár egész nap bent lehet gond nélkül! Persze ajánlott 4-6 óránként szappannal kiöblíteni, de ha nincs rá lehetőséged, mert mondjuk épp utazol vagy csak szimplán kevés a vérzésed és nem telik meg a cup, akkor nem kell aggódnod, mert teljesen biztonságosan bent maradhat! Meló előtt felteszed és este, amikor hazaérsz kimosod. Maga a kényelem!

 

Folytatása következik!

 

Benned is merültek fel kérdések?

Nyugodtan írj nekünk az info@menzeszbolt.hu email címen, vagy ha inkább szeretnél inkognitóban maradni, akkor ITT fel tudod tenni a kérdésedet teljesen névtelenül! 

 

Puszi,

Heni

 

Az oldal tetejére