Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Tampon vs Menstruációs kehely - Nyaralás kiadás

Tampon vs Menstruációs kehely - Nyaralás kiadás

Meg van az az érzés, amikor a betervezett és hosszú hetek óta várt nyaralás előtt bekopogtatnak a piros betűs napok? Elég idegesítő…

Ilyenkor az szokott történni, hogy a) egész nap csak a parton vagy, pancsolás nulla és talán még bikinit sem veszel fel, vagy b) a legjobb és legkényelmesebb opciót választod, vagyis tampont helyezel fel, hogy élvezhesd a nyaralást.

Nos, felejtsd el mindkét opciót!

 

Egyrészt miért gubbasztanál a parton és rontanád el a saját vakációd, másrészt ki mondta neked, hogy a tampon a legjobb megoldás?

 

Ami kell neked az a menstruációs kehely és van rá 4 erős érvem, hogy miért!

 

1. Nem szív fel semmi egyebet a véren kívül

A tampon tudjuk, hogy felszívja a vért, na de ott van a kis kilógó zsinór, amin keresztül a klóros medence és a tengerek/folyók nem túl tiszta vizét is magába szívja. Ez fertőzést is okozhat, amire senki sem vágyik, ugye? Ehhez képest a kehely összegyűjti és nem felszívja a menstruációs vért. Plusz, ha jól helyezted fel, akkor a vákuum semmilyen egyéb nem odaillő folyadék feljutását megakadályozza.

 

2.  Tökéletesen helytáll vizes környezetben

Az egyik alapszabály, hogy az elázott/vizes tampont a fürdés után ki kell cserélni a fertőzések elkerülése végett. Na most ez nem mindig van így, mert elfelejtjük, vagy túlságosan el vagyunk foglalva a folyamatosan érkező koktélokkal. Nagyon veszélyes tud lenni, mert ez teret enged a baciknak. Ehhez képest a kehely tökéletesen működik vizes környezetben is és nem kell azonnal cserélni! Akár egész nap bent lehet gond nélkül az orvosi szilikonnak köszönhetően.

 

3.  Akár 10 órán keresztül bírja

A tampon hajlamos szivárogni főleg, ha erős a vérzésed. Ez napi többszöri cserét is jelenthet, ráadásul a tampont ajánlott kivenni 4 óránként, hogy egy kis esélyt se adjuk a TSS-nek, vagyis a toxikus sokk szindrómának. De ki akarja ezzel megszakítani a napozást? A kelyhet akár 10 órán keresztül sem kell cserélned – vérzéstől függően. Élvezheted az egész napot a parton!

 

4. Nem is veszed észre

Amikor tampont használsz mindig benne van a pakliban, hogy kicsúszik, kilóg az a kis cuki zöld zsinórja. Elég ciki tud lenni, ugye?... A kehelynél viszont ilyen probléma nincs, mert igaz van szára, de nem fog kilógni és akár le is vághatod azt! Szóval, teljesen láthatatlan!

 

Na, meggyőztelek?  wink

 

Érdemes ezeket a dolgokat észben tartani mielőtt beteszed a tampont a bőröndödbe!

Puszi,

Heni

 

Az oldal tetejére