Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Miért legyen mindenképpen legalább egy szett mosható betéted?

Miért legyen mindenképpen legalább egy szett mosható betéted?

A 90-es évektől kezdve ahová csak néztünk, mindenütt tampon és betét reklámokat láttunk, így mára már teljesen rá lettünk nevelve az eldobható termékek használatára. Sokakban még az a tévképzet is él - teljesen hibásan egyébként -, hogy a nemesebb testrészeink környéke "steril", amit X óránként csakis frissen felbontott "steril" -tiszta tamponnal/betéttel lehet illetni, így egy elmosott/kimosott termék használata "ott lenn" szóba sem jöhet... (pedig a bugyijainkat is azért csak rendszeresen kimossuk, ugye? wink)

 

Az egyszer használatos intimbetétek és csomagolásaik

 

Jórészük műanyag-alapú, és eldobás után bizony lebomlás helyett a szemét telepeken milliónyi mikro-műanyag darabkára esik szét. A mikro-műanyag visszakerül a táplálékláncba, és nemcsak a környezetre, az állatokra, de ránk emberekre is veszélyt jelent.


Ahhoz, hogy zöldebb életet éljünk,
mindent meg kell tennünk, hogy az általunk termelt mikro-műanyag szennyezést - amennyire csak lehetséges - lecsökkentsük.

Érezték ezt már az EUs döntéshozók is, ezért került rá a műanyag alapú törlőkendőkre és higiéniai termékekre a kis szenvedő teknőc matrica, meg a "Ne dobd a WC-be!" -ikon, és került betiltásra a műanyag szárú fültisztító pálcikától a szívószálon át a műanyag gyorséttermi villáig minden hasonló.

 Mindenből kevesebb műanyagot kellene tehát fogyasztanunk, ami egy használat után a kukában végzi. Nem kivétel ez alól a minden nap használatos tisztasági betét és a menstruációs betét sem!

Egyetlen nő élete során összes termékeny éve alatt, mondjuk számoljunk egy 5 napos menzesz átlagot úgy a 12. évétől az 55.-ig, sacc per kábé összesen akár több mint 10 000 db menstruációs betétet is kidobhat a szemétbe! ... És ez csak a menzesz pár napja alatt kidobott betét az évek alatt, és ez csak egyetlen nő!

Ez önmagában is bődületes szám, de ha ehhez még hozzávesszük a minden nap csepp és szagvédelemhez használt eldobható műanyag alapú tisztasági betéteket is, az már ennek a sokszorosa is lehet, pláne, ha valaki egy nap sport, izzadás vagy vagy egyéb egészségügyi ok miatt többször is kicseréli a tisztasági betétjét.


A több mint 10 000 darabos menstruációs betét mellé
tehát jön még a több tíz, akár százezer darabos tisztasági betét - szemét halom is, és ez csak egy, azaz egyetlen nő összes menstruációs hulladék lábnyoma a világon... A szennyezés mértéke egy ország, sőt több ország esetében, sőt, a világméretű folyamatként tekintve egészen döbbenetes és elképesztő!

 A világméretű problémának a megoldásához nyilván mindenki csak a saját szintjén tud(na) hozzá tenni (ha akarna). Ehhez pedig mindenképpen szemléletváltásra van szükség. Ha már csak elindítasz egy jó szokást, az is valami: egy kicsi, de nagyon fontos lépés.

"Ne fogyassz műanyagot!"; "Ne fogyassz ANNYI műanyagot, mint tegnap!"; "Minden nap fogyassz kevesebb műanyagot!", stb. stb... Lehet ezt cifrázni, sőt, most újévi fogadalomként ezt is a hűtőre kitenni. Nézd meg te hol jársz a zöldülés útján, és tűzd ki a hozzád legközelebb álló elérhető célt.

 


Nyilván egy mindennap coffee to go-ból munkába induló, kiscsomagos csokikat/fehérjeszeletet napi szinten majszoló nasi-tündérből nem válhatsz azonnal egy évben összesen egy befőttes üvegnyi szemetet termelő klíma-guruvá, de ha már csak KEVESEBB van abból, amit holnap kidobsz, már hatalmasat léptél előre.

 

 Mi a Biointimo-nál rögtön 2 modern megoldást is nyújtunk

 

Ahhoz hogy ne csak a menstruációd, de a ciklusod összes többi napján is zöldebb lehess:

A természetes alapú bambusz szénszál, és az extrán gyorsan öblíthető és száradó mikroszál ötvözetével olyan legmodernebb alapanyagokból álló mosható betét szetteket alkottunk meg, amelyek mind a menstruáció alatt, mind pedig a ciklusod többi napján is használhatóak, a kis és nagyobb méretű betétek pedig szinte bármilyen fehérneműhöz tökéletesen illeszkednek.

 

 A szettek 5 és 3 darabosak,
így mindig lehet nálad egy-két csere betét a táskádban egy kis nesszeszerben. Ha simítózáras tokot használsz, az a használt betétben keletkező szagokat teljesen magába zárja, így nem kell tartanod a kellemetlen szagok terjengésétől.
 

 

 


Hogyan tisztítsd?

Valójában nagyon gyorsan és egyszerűen megy: kipatentolod a kis batyut, és szappanos kézmosás után alaposan átdörzsölöd az anyagot. Folyékony szappannal is tökéletesen tiszta lesz. A mikroszál gyorsan könnyen tisztul, és egy csavarás után az anyag szinte félszáraz. Szárítón, vagy radiátoron - főleg télen - már akár egy óra alatt is teljesen megszárad, és újra használható.

 

Ha menstruációs vért kell eltávolítani belőle, azt legelőször hideg vízzel tudod foltmentesre öblíteni. Ezután jöhet egy forróvizes szappanos átdörzsölés is. Ha biztosra akarsz menni folt eltávolításban, használj marhaepe alapú mosó szappant.

 

Bár a Biointimo bambusz betétekből más anyagokhoz viszonyítva is még könnyebben kijön bármilyen folt, - és saját tapasztalatból is mondom, hogy tényleg így van!  smiley - az egyszerű, kézmosáshoz használatos folyékony szappannal is egy kézmosás alatt tök tiszta lesz mindkét fajta betét.

Én azért imádom pont ezeket a betéteket, mert gépi mosás is alig kell hozzájuk. heart

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Miért mosható betét_
Az oldal tetejére