Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Vitaminok PMS ellen

Vitaminok PMS ellen

A menzesz előtti napokat ”bearanyozzák” a hangulatingadozások, a pattanások, a fáradékonyság és társai. Ezek a kellemesnek nem igazán mondható dolgok mind-mind PMS tünetek.

A premenstruációs szindrómáról, vagyis PMS-ről már egy korábbi cikkben írtam, ahol elmesélem, hogy a termékeny korú nők több, mint 80%-át érinti és a tünetek száma meghaladja a 150-et is. Na, persze nem egy nő tapasztalja mind a 150 tünetet! Vannak, akik szinte nem éreznek semmit, mások pedig (mint jómagam), küzdenek a hormonok által generált rossz kedvvel és a felvizesedett testtel.

 

A hormonok voltak, vannak és lesznek, és a menstruációs folyamat nélkülük nem is létezne, ezért sajnos, ha szeretnénk, ha nem a PMS is elkerülhetetlen. VISZONT! Vannak olyan vitaminok, amik akár segíthetnek a tünetek enyhítésében!

 

 

 

Magnézium

A magnézium az egyik legfontosabb vitamin az emberi test számára, ugyanis alapvető az egészséges izmokhoz és csontokhoz, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a vércukorszint szabályozásában. Jól tudjuk, hogy a PMS járhat akár méhgörcsökkel is, amit a magnézium segíthet csökkenteni a méhben lévő izmok ellazításával.

 

A magnézium ezen kívül megnyugtat, ami az ingerült PMS napokon igazán jól jön, ugye?  wink

 

Figyelj, hogy elegendő mennyiségű magnéziumot vigyél be a szervezetedbe! A napi ajánlott adag egy felnőtt nő számára körülbelül 320 mg. Megtalálod például a spenótban, mandulában vagy avokádóban.

 

 

 

B6 vitamin

A magnézium és B6 vitamin kéz a kézben járnak. Mondhatni a zsák meg a foltja. A magnézium önmagában kissé nehezen szívódik fel a szervezteben, de ha B6-tal kombinálod, akkor egy szuper anti-stressz, anti-fáradtság, az idegrendszert és izmokat segítő koktél lesz belőlük.

 

A B6 továbbá szuperül szabályozza az anyagcserét és javítja az immunrendszert is.

 

Az ajánlott napi adag kb. 1.3 mg a felnőtt nő számára. A halakban, krumpliban és gyümölcsökben (kivéve a citrusfélék) megtalálod.

 

 

 

Kálcium

Egy kutatás kimutatta, hogy azoknak a nőknek a szervezete, akik PMS tünetekkel küzdenek, gyakran nem kapnak elegendő mennyiségű kálciumot.

 

A kálcium létfontosságú az erős csontozathoz, és ahhoz, hogy a szív, az idegrendszer és az izmok megfelelően működjenek. Ezen kívül bizonyítottan segít a puffadásban és a fáradtságban, szóval nem véletlenül jön jól a PMS tünetek enyhítéséhez is.

 

Egy felnőtt nő számára a napi ajánlott adag az 1000 mgA tejtermékek, a brokkoli, és a lazac szuper kálcium források.

 

 

Nem csak a PMS miatt, de alapvetően nagyon fontosak a vitaminok! Figyelj a testedre, mert csak egy van belőle!

 

 

Puszi,

Heni

Az oldal tetejére