Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél! Ingyenes a kiszállítás minden 4000 Ft feletti rendelésnél!

Leggyakoribb menstruációs kehely kérdések - 1.rész

Leggyakoribb menstruációs kehely kérdések - 1.rész

A menstruációs kehely körül rengeteg kérdés és mítosz kering. Bár 'hálistennek a 2010-es évek végére már egyre inkább felfutóban volt a közismertsége, sőt, a vásárlások trendje is, sajnos még mindig nem a legelterjedtebb intim higiéniás termékről beszélünk, pedig ha valami, akkor pont ez a termék megérdemelné, hogy az legyen!

 

Sokan, akik megszokták már a széles körben elterjedt betét/tampon használatát, ódzkodnak a gondolattól, hogy valami újba vágjanak ezen a téren, vagy éppen taszítja őket a "vérrel lötykölődő gumiharang" gondolata...   "Úristen, ettől kitágulok!", vagy: "Fúj véres lesz a kezem" és társai... Pedig akik a menstruációs kehelynek nem adnak legalább egy esélyt, azok nem tudják, hogy mit veszítenek  wink

Szerencsére azért a jó hír is gyorsan száll, így ma már egyre többen szeretnék megtapasztalni azt a sok-sok pluszt, amit egy orvosi szilikon menstruációs kehely adhat - praktikumkényelem, spórolás, kevesebb műanyag szemét stb., és ennek én személy szerint nagyon örülök!

 

Viszont minden kezdeti lelkesedés ellenére is: ezek a kis alattomos gondolatok még ott motoszkálnak a laikus fejekben, hogy "Ah, mi ez?! Én ezt nem ismerem, nem merek belevágni! "Tuti jó lesz, vagy ráfizetek?!" Vagy: "Vajon melyik igaz rám abból a sok infóból, amit a fórumokon olvasgatok?"... stb. .... 

 

Sokszor a baráti körben és a közvetlen környezetben sajnos nincs olyan személy, akinek az intim kehellyel már van valós tapasztalata, és el tudná mondani, hogy mennyire szuper és hasznos!  Vagy ha van is, lehet hogy ez a téma egyszerűen nem téma. A vérről és testnedvekről az emberek sokszor még szűk családi körben sem beszélgetnek nyíltan, pedig mennyi problémának elejét lehetne venni vele! Talán Veled is ez a helyzet? 

 

Na, ha igen, itt vagyok Neked akkor én!  wink

 

Mivel már több éve Biointimo Aqua Cup intimkehely használó vagyok, ezért úgy gondolom, hogy ennyi idő alatt már megtanultam az összes csínját-bínját és segíteni tudok Neked, ha még kételyek vannak benned a témával kapcsolatban, és kell egy kis löket, hogy végre kipróbáld!

Felvetettem azt a lehetőséget a Facebook zárt női csoportunkban, hogy a tagok bombázzanak engem bátran bármilyen kérdéssel, ami a menstruációs kehellyel kapcsolatban az eszükbe jut!

Így én is látom, hogy mik a leggyakrabban előforduló gondolatok problémák a mensi kehely kapcsán, és még jobban tudok majd segíteni a még kételkedőknek!

 

Ebben a blogposztban most megválaszolok a kapott kérdések közül 3-at! Lássuk!

 

1. Pontosan mi ez? Hogyan működik?

-  Az Aqua Cup menstruációs kehely pontosan ott tud működni, ahol egy tampon, tehát a hüvelybe kell felhelyezni. Viszont a tamponhoz képest, a kehely nem felszívja, hanem összegyűjti a menstruációs vért, és a hüvelyflórát.  Ha megtelt a kehely, akkor egyszerűen kiöblíted vízzel a tartalmát, folyékony szappannal kézzel is áthaboztathatod, és tiszta vizes lemosás után mehet is vissza! Ennyi az egész. Nincs vele sem szemét, sem kiszáradt hüvely, sem csere tamponozás. ...

 

2. Olyan nagynak tűnik… Hogy teszem fel?

- Nyugi, természetesen nem csak úgy fogod és betuszkolod oda valahogy! Vannak különböző hajtogatási módok, és itt láthatsz is egy vidit néhány példával. A hajtogatásnak az a lényege, hogy egy olyan formát kapjunk, amit könnyen fel tudunk tolni a hüvelybe. Az orvosi szilikon Aqua Cup-ot a rugalmassága miatt olyan kicsire össze lehet hajtani, mint akár egy szuper tampon mérete.

 

 

Amelyik hajtási technika a legszimpatikusabb és legkényelmesebb Neked azt válaszd! Próbálkozz akár többfélével!

-  Szóval, a behajtás után állj egy közepes terpeszbe vagy vegyél fel egy félig guggoló pozíciót. LAZÍTS, LAZÍTS, LAZÍTS! Lélegezz mélyeket és ereszd el minden izmod szorítását! Nagyon fontos, hogy ellazuljanak a hüvely és a kismedence izmai, mert így sokkal könnyebben fel tudod helyezni a menzesz kelyhet !

-  Ugyanúgy, mint egy tampont, told fel a behajtogatott kelyhet a hüvelybe. Addig told amíg a kehely csúcsa – tehát az alsó része – egy mutatóujjpercnyi távolságra nincs a hüvelynyílástól. Itt engedd el. A kehely ki fog pattanni és szépen ráilleszkedik a hüvely formájára, a méhnyak köré vagy alá, attól függően, milyen mélyen vagy magasan van éppen a méhnyakad, és hogy milyen a méhnyakad általános magassága. Arról, hogy hogyan ellenőrizheted a méhnyakad állását, itt tudsz bővebben olvasni.  

-  Pici visszahúzással vagy enyhe fordítással tudod még igazítani.

-  És ennyi. Pofonegyszerű, viszont pici gyakorlást igényel, de nagyon hamar ráérzel majd!

 

3. Meddig hagyhatom bent?

-  Az egyik dolog, ami miatt imádom az intim kelyhet, az az, hogy az orvosi szilikon anyaga miatt akár egész nap, azaz 10-12 órát is bent lehet gond nélkül!

Persze ajánlott 4-6 óránként szappannal kiöblíteni, de ha nincs rá lehetőséged, mert mondjuk épp utazol vagy csak szimplán kevés a vérzésed és nem telik meg a Cup, akkor nem kell aggódnod, mert teljesen biztonságosan bent maradhat! Reggel melóba indulás előtt felteszed, és este amikor hazaérsz, még addig is várhat, amíg zuhany alatt kimosod. Enyhe vérzésnél már egész nap nyugodtan WC-zhetsz: kis és nagydolgot is egyaránt anélkül, hogy egyáltalán gondolnod kéne a tisztításra.

 

Imádom! Az Aqua Cup maga a Megtestesült Kényelem! laugh

 

Folytatása következik!

 

Benned is merültek fel kérdések?

Nyugodtan írj nekünk az info@menzeszbolt.hu email címen, vagy ha inkább szeretnél inkognitóban maradni, akkor fel tudod tenni a kérdésedet teljesen névtelenül ITT, vagy mostmár itt a menzeszbolt webshopban a chaten is írhatsz nekem! smiley 

 

Puszi,

Heni

 

Az oldal tetejére